Fogászati implantológia

JÖVŐ A JELENBEN

Rendelőnk több mint 10 éve foglalkozik implantációs műtétekkel és implantátumokra készülő fogpótlások készítésével. A több ezres esetszámból adódó tapasztalatok, a kimagasló színvonalú diagnosztikai és műtéti eszközháttér, a begyakorlott és letisztult szakmai protokolljaink rutinszerű eljárássá emelték ezt a típusú bavatkozást. 

Napjainkra a fogászati implantológia és az e köré szerveződő kezelések teszik ki klinikánk fő tevékenységét. Ebben értékes szerepe van azon környékbeli fogorvos kollégáinknak is, akikkel szakmai csapatot alkotva  együtt dolgozunk pácienseik komplex implantológiai rehabilitációjában.

Implantációs beavatkozásaink sokszínűsége a páciensek széleskörű elvárásaihoz segít megtalálni a legideálisabb kezelést. Nagy számban végzünk különböző csont- és lágyrészpótló műtéteket, emellett igen népszerűek a jelentős, vagy teljes foghiány esetén gyakran alkalmazható csekély invazivitású eljárásaink. Ezek a “klasszikus” megoldásokhoz képest rendkívül gyors felépülést, kevesebb szövődményt, optimális esetben rögzített ideiglenes fogpótlást és lerövidült terápiás időt eredményeznek.

Az elmúlt évek során sok tapasztalatot szereztünk az esztétikai zónát deformáló szövethiányok (sorvadások) megoldásaiban. Ezek sok esetben komoly feladat elé állítják a szakmai csapatot (implantológus, protetikus, fogtechnikus). Itt a kielégítő eredmény eléréséhez  a legmagasabb nívón kell teljesíteni. Nem véletlenül tekintik a  nemzetközileg is jegyzett implantológusok ezt a műfajt a “szakma csúcsának”.

Állandó törekvésünk az ellátás során a kompromisszumok minimalizálása, lehetőség szerint megszüntetése. Ennek fő pillére ismeretanyagunk folyamatos aktualizálása, melynek forrásai a nemzetközi kurzusok és tréningek, illetve a hazai szakmai életben való aktív részvétel. Rendelőnk évek óta fogad az ország egész területéről fogorvos kollégákat, akik az implantológia valamely területén szeretnének gyakorlati tapasztalatot szerezni praxisunkban.

Klinikánkon aneszteziológus szakorvos közreműködésével lehetőségünk van altatásban  is végezni  kezeléseket. Azonban a sebészeti beavatkozásaink fő vezérlőelve -a klasszikus szájsebészeti protokolokkal szemben- a lehető legkisebb sebzésből történő műtéti kivitelezés, amely számtalan előny mellett rendkívül rövid operációs idővel párosul. A gyors kivitelezés, a tökéletes érzéstelenítés, igény esetén a gyógyszeres feszültségoldás és a megnyugtató környezet együttesen azt eredményezik, hogy végül igazán kevesen választják az altatást.

Rendelőnkben az ICX és a Straumann implantátumrendszereit használjuk.