Képalkotó diagnosztika

3D CT

A korrekt fogorvosi ellátás alapja a professzionális diagnosztika. A precíz, alapos   fogorvosi vizsgálatot kiegészítő képalkotó vizsgálatok nélkül sok esetben magas a tévedés valószínűsége. A helytelenül megalkotott diagnózis törvényszerűen magával hozza a kezelés sikertelenségét. A kudarc a páciens számára gyakran értelmetlen fájdalmat, a hasztalan kezeléssel feleslegesen eltöltött időt, költséget és meg nem oldott problémát jelent sok egyéb veszteség mellett. A diagnosztikai technológiák mai színvonalán a tévedés minimalizálható, ezért ezekre igen nagy hangsúlyt fektetünk.

A fogászatban a képalkotó diagnosztika csúcsát a 3D fogászati CT berendezések képviselik. Precizitásuk, illetve az általuk elérhető információ össze sem hasonlítható a hagyományos 2 dimenziós röntgendignasztikai eljárásokkal. Gyakorlatilag a vizsgált keményszövet állományban minden láthatóvá tehető, így értékelhető.

A CT felvétel amellett, hogy hozzásegít a pontos diagnózishoz, értő kezekben, kiemelkedő információtartalmával segít a leghelyesebb terápiás módszer megtalálásában, fokozva ezzel a gyógyítás hatásfokát és sikerét. 

A választott terápiás eljárás eredményességének megítélésében is fontos és egyértelmű segítséget nyújthat.

Az implantációs beavatkozásoknál különös jelentőséggel bír a  pontos tervezhetőség. Amellett, hogy a műtét menete a CT segítségével tökéletesen lemodellezhető, a beavatkozás költségvonzata is könnyebben behatárolható.

A CT technológia ilyen magas szintű kihasználása nyújtja számunkra azt a magabiztosságot, hogy komplex implantológiai beavatkozásokra árgaranciát biztosítunk.

2010-ben rendelőnk tudhatta magáénak a megye első fogászati 3D CT berendezését, amelyet 2017-ben az aktuálisan legmagasabb színvonalú készülékre cseréltünk. A technológiai fejlődés tovább csökkentette az alkalmazott sugárdózist, illetve lehetővé tette a 3D felvételek elkészítését kisebb fogcsoportokról, részterületekről, amely tovább redukálja a szervezetet ért sugárterhelést. Ennek köszönhetően első számú diagnosztikai támaszunk lett a CT felvétel minden kérdéses esetben.

Természetesen a kontrollvizsgálatok és a fogszabályozás diagnosztikája során  a mai napig készítünk digitális panoráma és teleröntgen felvételeket is.